Η εναλλακτική Φασιαθεραπεία

2020-10-01

Αιτία πόνου

Η μειωμένη λειτουργία και η σκλήρυνση του συνδετικού ιστού της Φάσια (Fascia) μπορεί να προκαλέσει πόνο. Ο πόνος δεν οφείλεται πάντα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους ή στα νεύρα. 

Καταπληκτικές έρευνες!

Στο βιβλίο "Faszien Fitness" του Dr. Robert Schleip και η Johanna Bayer λέει:

Μόνο το 20% όλων των πόνων στην πλάτη οφείλονται σε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου. Αλλά περίπου στο 80% των ασθενών δεν εντοπίζονται οι συγκεκριμένες αιτίες.

Ο ιστός της Φάσια παίζει σημαντικό ρόλο δεδομένου ότι αντιδρά στο στρες, ακόμα και χωρίς μηχανική επίδραση ή προηγούμενη μυϊκή δραστηριότητα. Αντιδρώντας στο στρες, ο ιστός της Φάσια συστέλλεται και αυξάνεται η συνολική του ένταση.

Η χρόνια λανθασμένη στάση του σώματος προκαλεί μόνιμα φορτία εφελκυσμού ή πίεσης στους μυς. Η περιτονία των μυών αντιδρά στην εντατικοποίηση της διασύνδεσης των ιστών της Φάσια και αυτό οδηγεί σε θιξοτροπία της Φάσια και σε αύξηση του ιξώδους του περιβάλλοντος υγρού του εξωκυττάριου χώρου. Με απλά λόγια, υπάρχει έλλειψη λιπαντικού.

Ανήκετε και εσείς στο 80%;

Αν ναι, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Η Φασιαθεραπεία στην πράξη

Η πίεση και η μάλαξη με τα χέρια ή με εργαλεία, καθώς και οι διατάσεις, διατηρούν την περιτονία μαλακή. Στα σφιχτά σημεία ο θεραπευτής αυξάνει βαθμιαία την ένταση των μαλάξεων, συνδυάζοντας απαλές αλλά και έντονες κινήσεις για να μαλακώσει ο ιστός. 

Καθώς εξερευνά με τα χέρια το σώμα, ο εναλλακτικος θεραπευτής ανιχνεύει και αποκαθιστά τα μέρη που παρουσιάζουν μειωμένη κινητικότητα και απελευθερώνει σιγά-σιγά τα πλέγματα του συνδετικού ιστού. 

Ωστόσο, η όλη διαδικασία εκτελείται σε συνεννόηση με τον ασθενή και εντός των ορίων που ίδιος θέτει. 

Μέσω τεχνικών μασάζ και φασιαθεραπείας, σε συνδυασμό με ασκήσεις, η Φάσια μπορεί να χαλαρώσει ξανά και έτσι να βελτιωθεί σταδιακά η κινητικότητα

Η στοχευμένη Φασιαθεραπεία μπορεί να χαλαρώσει την πάχυνση του κολλαγόνου ή τις προσκολλήσεις και να κινητοποιήσει τη Φάσια μακροπρόθεσμα.

Ζήσε τώρα τη μοναδική εμπειρία της Φασιαθεραπείας!